Andrius: „Nuo pat pirmų kompanijos dienų svajodavau apie tokį kolektyvą“

Andrius: „Nuo pat pirmų kompanijos dienų svajodavau apie tokį kolektyvą“

Andrius Šliaužys yra vienas iš keturių asmenų, kuris po truputį kūrė „Dipwork“ įmonę. Šiandien Andrius  pirmasis ateina kolegoms į pagalbą, kai nepavyksta susikalbėti su kompiuteriu ar kai ištinka bėda su spausdintuvu... Žinoma, tai tik mažoji, tačiau labai svarbi jo darbo dalis. Andrius įmonėje yra atsakingas už visą IT dalį: projektavimą, programavimą, sistemų atnaujinimą, ir neišvengiamai jų tobulinimą.

Andriau, papasakok kaip atrodo Tavo įprasta diena.

Man kiekvieną dieną turi būti vis kažkas kitaip. Todėl ir savo darbotvarkę stengiuosi visada paįvairinti. Vieną dieną tai projektavimas, kitą dieną programavimas, trečią dieną gilinimasis į esamus procesus ir idėjų generavimas. Visgi, kiekvieną darbo dieną pirmiausia apžvelgiu dienos planą. Būna kuriamos naujos sistemos, tobulinamos esamos... tai be galo įdomus darbas. Be abejo, prieš kuriant vieną ar kitą detalę, visuomet paruošiamas projektas, kaip ta sistema funkcionuos iš vartotojo pusės, iš programinės pusės, kaip tai paveiks kitas sistemas, kokias galimybes ir perspektyvas kiekviena nauja detalė atvers. Dėka visų kolegų, kurie kiekvieną kartą dalinasi patirtimi, įžvalgomis ir idėjomis, yra vienas malonumas projektuoti detales, kurios leidžia sutaupyti daug darbo laiko ir kompanijos lėšas išnaudoti efektyviau.

Kokiu nudirbtu darbu šioje įmonėje didžiuojiesi labiausiai?

Džiaugiuosi kiekvienu nudirbtu darbu.. Apskritai labiausiai didžiuojuosi jau pakankamai gausia „Dipwork“ komanda. Nuo pat pirmų kompanijos dienų svajodavau apie tokį fainą kolektyvą, ir šiandien tai tikra ir neišgalvota.

Kur semiesi motyvacijos ir įkvėpimo darbui?

Programavimu susidomėjau ir pirmus pinigus iš to užsidirbau būdamas vaikas, 11 metų. Tais laikais su dabartiniu kolega Remigijumi turėjome bendrą internetinį projektą, kuris siekė apjungti kompiuterinio žaidimo Mafia fanus, pamenu, turėjome apie 300 registruotų vartotojų ir po daugiau nei 100 lankytojų per dieną… Manau kai žmogus nuo mažens tuo amatu užsiima ir iki dabar neapleidžia, tai daug ką pasako apie jo aistrą darbui. Iš čia ir motyvacija. Mane tai tiesiog veža. Juolab, šioje kompanijoje netrūksta iššūkių, kurie sukuria dar įdomesnes darbo sąlygas, nei būtų galima įsivaizduoti.

Koks Tavo darbo moto?

Kaip tikėsi, taip ir bus. Nes visas mūsų gyvenimas, karjera ir likimas paremtas tikėjimu. Jeigu žmogus tiki, kad jam sekasi, tai taip ir bus. Jei tiki, kad gali tai padaryti, tai ir gali tai padaryti. Jei netiki, - tuomet negali. Yra sakoma: „Kai nori, ieškai galimybių, kai nenori – priežasčių“. Manau čia būtų galima pritaikyti šiuos žodžius, nes kai tiki, tai ir noras, ir galimybės atsiranda.

Kaip mėgsti leisti laisvalaikį?

Laisvalaikį mėgstu leisti mokydamasis. Be galo mėgstu mokytis, ypatingai viską, kas susiję su mano darbu ir kai gautas žinias galiu iš karto panaudoti realiose situacijose. Kažkam skamba nuobodžiai, bet man taip tikrai nėra :)) taip pat užsiimu giluminiu nardymu, esu matęs koks grožis atsiveria giliau 30 metrų Raudonojoje, Viduržemio, Adrijos jūrose. Turiu išlaikęs ne vieną sertifikatą, sumontavęs ne vieną Youtube filmuką su bent keliais šimtais peržiūrų. Taip pat vasaros vakarais mėgstu dviračiu palakstyti pajūrio miškais, čia labai gražu ir gera. Domina viskas, kas nauja ir neišbandyta, todėl neseniai pradėjau groti pianino melodijas. Jaučiu, kad man tai labai patinka.

Koks Tavo mėgstamiausias filmas / knyga?

Esu paprastas. Neturiu mėgstamiausio filmo ar knygos, bet mėgstu viską kas susiję su fantastika. Įskaitant mistinius ir siaubo filmus.

Kaip vadintųsi filmas ar knyga apie Tave?

„Adrenalinas“. Mėgstu rizikuoti ir visa tai atsispindi mano asmeniniame gyvenime ir priimtuose sprendimuose.

Andriaus augintinis - karališkasis pitonas - kartkartėmis išleidžiamas į laisvę, nors dažniausiai dienas leidžia terariume.

Ko galėtum išmokyti savo kolegas?

Galėčiau visus išmokyti kantrybės, drąsiai. Kreipkitės.

Kodėl čia yra ta vieta, kur dirbi ir nori dirbti?

Nes „Dipwork“ kompanijos tikslas numeris vienas – patenkinti darbo sąlygomis darbuotojai ir darbų užsakovai. Kiekvieną dieną matau, kaip kolegos į tai deda milžiniškas pastangas. Pati kompanijos idėja man patinka, taip pat čia yra laaaabai daug detalių, kuriose galima taikyti IT technologijas, dėl ko aš čia apskritai ir esu.

Susipažinti su kitais komandos nariais galite čia.