Ieškau statybininko darbo Švedijoje. Nuo ko pradėti?

Ieškau statybininko darbo Švedijoje. Nuo ko pradėti?

Draugų būryje gali išgirsti kalbantis, ieškau darbo statybose, tačiau neretas nežino nuo ko pradėti. Kas ieško – tas randa sako liaudies patarlė. Šiame trumpame straipsnyje rasite kelis patarimus kaip greičiau sužinoti kas siūlo darbą užsienyje arba Lietuvoje ir kaip jį susirasti.

Strategija kaip rasti darbą

Dvidešimt pirmame amžiuje informacijos dažniausiai ieškoma internete, tad nenuostabu, kad ieškomas ir darbas internete. Pirmiausia peržiūrimi nemokami skelbimai darbo paieškos portaluose. Svarbu žinoti, kokio darbo ieškote,  kurioje šalyje ir kaip greitai.

Galima pasitelkti „Google“ paiešką, kai suvedate konkretų raktažodį. Jei manote, kad darbas Skandinavijoje yra tai ko jums dabar reikia, galite susiaurinti paiešką ir ieškoti pagal tam tikrą šalį, pavyzdžiui, norėtumėte vykti į Švediją, tad suveskite į laukelį „darbas svedijoje“ arba „darbas Švedijoje“. Žinoma, naudojant tokią plačią užklausą, gausite daug variantų, „Google“ per 0,28 sekundes randa daugiau nei 312 000 rezultatų. Gavę tiek daug užklausų, jūs sugaišite daug laiko, kol iš visų rastų nuorodų rasite tai, ko ieškote.

Daug geriau sukonkretinti, pavyzdžiui, „darbas svedijoje statybose“ („Google“  paieškai lietuviškos raidės neturi įtakos). Jei turi specialybę, įveskite į paieškos lauką „elektriko darbas svedijoje“ arba „elektriko darbas Švedijoje“, taip gausite tikslesnę paiešką. Įrašant tris žodžius ir nurodant specialybę gaunate daug tikslesnę paiešką – 87 900 rezultatus, net tris kartus mažiau ir tikslesnių rezultatų. Vadinasi, greičiau rasite, ko ieškote.

Rekomendacijos: gyvos arba internete

Yra puslapių, pavyzdžiui socialinio tinklo „Facebook“ grupių, kuriose siūlo darbą užsienyje statybose, pavyzdžiui, „statybos darbai Skandinavijoje“. Galite prisijungti prie šios ar panašių grupių ir tada matysite naujus darbo skelbimus, kai tik jie bus įkeliami.

Kai ieškote darbo, nepabijokite to pasakyti aplinkiniams. Yra daugybė istorijų, kai žmonės randa savo svajonių darbą visiškai atsitiktinai, pavyzdžiui, kai kirpykloje klientas kirpėjai užsiminė, jog yra dažytojas, ir pasirodo, kirpėjos pusbrolis kaip tik įsidarbino įmonėje, kurioje labai ieško apdailininkų ir siūlo gerai apmokamą darbą dažytojams.  Tiesiog, vyras visiškai atsitiktinai gavo gerą pasiūlymą, kai pasakė, kad jie galvoja apie darbo pakeitimą. Jei atsitiktinumais netikite, ir norite savo likimą valdyti pats, galite nerizikuoti ir imtis iniciatyvos pats.

Statybininkams darbas internetu

Vienas iš būdų lengvai rasti darbą, nes dipwork.com puslapyje nuolat atnaujinami Darbo pasiūlymai užsienyje ir darbo pasiūlymai Lietuvoje. Kad nereikėtų kiekvieną dieną tikrinti puslapio, galima užpildyti trumpą registracijos anketą, nurodant savo kontaktus ir turimą patirtį. Po registracijos Darbo skelbimai užsienyje arba Lietuvoje, žiūrint kuri šalis domina labiausiai, siunčiami SMS žinute arba el. laiškais. Daugiau apie registraciją rasite čia. Taigi po registracijos naujausi darbo pasiūlymai Švedijoje jus pasieks iš karto.

Žymiai geriau laiką darbo paieškai išnaudoti efektyviau, pavyzdžiui, skirti šeimai, savo mėgstamam hobiui nei valandų valandas internete ieškoti. Kai ekonomika auga, reikalingi statybininkai, kaip oras. Tad įkvėpkite ir pirmyn. Sėkmės darbo paieškoje!